Netwerksegmentatie

Grip op je bedrijfsnetwerk

Configureren van je netwerkomgeving verdeelt het hele netwerk in kleinere, met een veilige interface tussen segmenten.

Dit zorgt ervoor dat kwaadwillenden die zich op het ene netwerk bevinden, geen directe toegang tot andere netwerken kunnen krijgen.

Dataverkeer tussen deze segmenten kan worden gecontroleerd en/of geblokkeerd worden door veilige instellingen dit is gemakkelijk te regelen in de beveiligde interfaces.

Netwerksegmentatie

Netwerk segmentatie

Naarmate de aard van bedreigingen voor computernetwerken en gevoelige bedrijfsgegevens evolueert, is het belangrijk om digitale omgevingen te ontwerpen die netwerken kunnen beschermen tegen externe en interne risico’s.

Van cybercriminelen die inbreken in bedrijfsnetwerken met beveiligingslekken, tot ontevreden werknemers die gevoelige informatie stelen waartoe ze geen toegang zouden moeten hebben, dingen kunnen fout gaan als netwerken niet goed beveiligd zijn.

Met netwerksegmentatie heb je echter een kans om deze bedreigingen in bedwang te houden.

Naarmate de aard van bedreigingen voor computernetwerken en gevoelige bedrijfsgegevens evolueert, is het belangrijk om digitale omgevingen te ontwerpen die netwerken kunnen beschermen tegen externe en interne risico’s.

In wezen vereist het segmenteren van een netwerk specifieke hardware om bepaalde subnetten te configureren.
Hoewel deze zullen variëren afhankelijk van de doelen en het budget van uw project, zijn switches, hubs en routers meestal de bouwstenen van de basisnetwerksegmentatie.

Door netwerkapparatuur zoals computers en servers op deze hardware aan te sluiten, kunnen aanbieders van diensten zoals My IT Crew beginnen met het creëren van discrete subnetten die gebruikers een groot aantal voordelen kunnen bieden.

Door computers bijvoorbeeld aan te sluiten op -switches die vervolgens verbinding maken met routers, kan de netwerkcongestie worden verminderd.

Voor netwerken die niet gesegmenteerd of gesegmenteerd zijn, kunnen datapakketten aankomen tijdens de transmissie.

Netwerkdiagrammen brengen relaties van verschillende activa in een digitale omgeving in kaart.

Omdat een diagram dat alle relaties, hardware en protocollen in het netwerk van een bedrijf in kaart brengt ongelooflijk gedetailleerd zou zijn, worden netwerkdiagrammen meestal over elkaar heen gelegd om ze gemakkelijker te begrijpen te maken.

Voor diagrammen van netwerksegmenten – meestal in de derde OSI-laag – brengen we in kaart hoe segmentatie bepaalde regio’s van een netwerk van andere heeft afgeschermd.

Over Itelligate

Itelligate is een loyale, eerlijke en betrouwbare ICT-partner.

Wij helpen onze klanten hun IT zo in te zetten en vorm te geven dat de organisatie of bedrijf daar maximaal voordeel van heeft. We geven objectief advies – gevraagd en ongevraagd – en bouwen daardoor duurzame relaties op met onze klanten.

Over Itelligate